Historiek

Om iets bij te verdienen bij zijn loon als postbode, begon Jules Roelants begin jaren '30 met een klein glasmagazijn in een garage in de Jozef Tielemansstraat te Aarschot. Voor en na zijn ronde als "facteur" ging hij bij de mensen herstellingen uitvoeren. In het begin werd hij door zijn vrouw geholpen, later ook door zijn zoon Jan. Die maakte er na WOII zijn beroep van.

Begin jaren '50 was het magazijn in de Jozef Tielemansstraat te klein geworden. Daarom werd er op de Leuvensesteenweg een stuk grond gekocht om er een groot, nieuw glasmagazijn neer te zetten. Daar werd ook een glasslijperij geïnstalleerd en zodoende moest er meer personeel aangenomen worden.

Naar het einde van de jaren '60 toe werd er opnieuw aan uitbreiding gedacht. In 1970 kocht Jan Roelants wat verder op de Leuvensesteenweg een oude boerderij met grond aan en onmiddellijk werd er begonnen met nieuwbouw: een bureel met twee grote opslaghallen voor glas, een slijperij en een vitreaumakerij. Het personeelbestand groeide verder aan, zowel voor de productie, plaatsingen en administratie. In de jaren '80 en '90 werden de gebouwen verder uitgebreid, de slijperij werd vernieuwd en startte men met de productie van isolerende beglazing.

In '92 kwam het bedrijf in handen van Jules Roelants, zoon van Jan en kleinzoon van de stichter. De burelen werden uitgebreid en volledig vernieuwd. De recentste uitbreiding omvat een opslaghal voor Profilitglas en een grote toonzaal dewelke in gebruik genomen werd in april 2002.

Ook de dochter van Jules, Tine Roelants, stapte in 2009 mee in het avontuur. Hiermee is ook de 4de generatie van start gegaan.

Historiek

Deel met je vrienden:
Meer items
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x